Termeni si Conditii

In scopul pastrarii, asigurarii si dezvoltarii unui climat cat mai bun pentru vanzatori si cumparatori, micapublicitate.ro stabilileste urmatoarele reglementari de utilizare a acestui website de anunturi, care trebuie sa fie respectate de catre toti utilizatorii sai.


1

Definire termeni folositi in continuare

Utilizator – orice persoana fizica, cu capacitate de exercitiu deplina, cu varsta minima de 18 ani, orice persoana fizica autorizata si/sau orice persoana juridica care achizitioneaza serviciile furnizate prin intermediul website-ului sau care acceseaza website-ul, datele, informatiile, anunturile si/sau serviciile publicate de acesta.

Furnizor – societatea Lisigen Online Enterprise S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul social in Bucuresti, Sector 3, Bulevardul Decebal, Nr. 12, Camera 1, Bloc S7, Scara 1, Etaj 5, Ap. 15, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/5377/2018, CUI 39210601.

Anunt – oferta publica de vanzare, inchieire, ofertare servicii etc. publicata de un utilizator pe website-ul micapublicitate.ro

Produs – bun sau serviciu care poate fi comercializat, conform legii si care nu incalca limitele impuse prin acesti Termeni si Conditii.

Website micapublicitate.ro – toate paginile website-ului micapublicitate.ro, inclusiv orice sectiune sau subpagina a acestuia, website-urile si/sau paginile de internet ori alte elemente ale acestora, ce apartin unor terte parti si care sunt accesate de catre utilizatori, ca urmare a postarilor sau trimiterilor disponibile pe website-ul micapublicitate.ro nu fac obiectul si nici nu intra in sfera acestei definitii.

Anunt gratuit – anunt care poate fi publicat de utilizatori pe website-ul micapublicitate.ro, fara plata unei taxe de catre furnizor.

Anunt platit/promovat – anunt care poate fi publicat sau priviligiat in cautarile utilizatorilor pe website-ul micapublicitate.ro, doar prin plata unei taxe catre furnizor.

Operatori/Moderatori – persoane special platite si instruite de catre furnizor pentru a verifica/modera continutul anunturilor publicate de catre utilizatori pe website.

Termeni si Conditii – totalitatea regulilor si reglemetarilor inscrise in acordul de utilizare al website-ului micapublicitate.ro

Servicii micapublicitate.ro – totalitatea actiunilor permise de utilizarea website-ului micapublicitate.ro, prin completarea anuntului, conform regulilor enuntate in acordul de mai jos.

2

Acceptarea Termenilor si Conditiilor

Acesti Termeni si Conditii constitute acordul legal dintre utilizator si persoana juridica a website-ului micapublicitate.ro. Utilizatorul are obligatia de a citi acesti Termeni si Conditii pentru a putea utiliza website-ului accesibil la adresa URL: micapublicitate.ro. Orice accesare si vizitare a website-ului, inregistrarea unui cont pe website si/sau folosirea serviciilor de publicare sau de publicitate de pe acest website de anunturi pentru vanzarea, cumpararea sau inchirierea de bunuri sau servicii, inseamna acceptul pentru utilizarea tuturor Termenilor si Conditiilor specificate in cele ce urmeaza.

Prin acordul dumneavoastra referitor la acesti Termeni si Conditii, declarati si garantati ca aveti 18 ani si capacitate deplina de exercitiu sau, in cazul unei persoane juridice, sunteti o societate inmatriculata si care functionati in conformitate cu legile din Romania, iar reprezentantii dumneavoastra legali sunt in mod valabil autorizati sa exprime acordul dumneavoastra cu privire la accesarea, vizitarea sau utilizarea website-ul si/sau a serviciilor.

Micapublicitate.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza oricand unilateral Termenii si Conditiile. Ori de cate ori vor aparea astfel de modificari sau legea va impune astfel de modificari veti fi notificat in privinta acestui lucru. Prin pastrarea contului inregistrat pe website, inseamna ca va exprimati in continuare acordul legal cu privire la acceptarea Termenilor si Conditiilor. Daca nu sunteti de acord cu modificarile propuse, optiunea pe care o aveti este sa stergeti contul inregistrat pe website si/sau sa nu mai accesati, sa vizitati sau sa utilizati website-ul nostru.

Utilizatorul care acceseaza website-ul micapublicitate.ro si/sau care ofera informatii cu caracter personal prin inregistrarea contului sau prin intermediul formularelor disponibile pe webite isi da acordul ca datele sale sa fie colectate si prelucrate de catre furnizor, pentru prestarea in conditii optime a serviciilor, precum si in scopuri de marketing, inclusiv marketing direct.

Mentionam ca vom avea grija de respectarea drepturilor oricarei persoane vizate, conform legilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal, respectiv informarea persoanei vizate, dreptul de acces la date, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de opozitie si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, conform legii, utilizatorul are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care il privesc sau sa solicite stergerea acestor date. Pentru exercitarea oricaruia dintre aceste drepturi, utilizatorul ne poate transmite solicitarea sa prin intermediul formularului de contact.

Preluarea oricaror informatii si/sau date de pe website in scopul republicarii, distribuirii totale sau partiale sau in orice alte scopuri, sub orice forma, fara acordul scris prealabil al furnizorului sau utilizatorului care a facut postarea, este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.

Intregul continut al website-ului, incluzand texte, imagini, grafice, postari, aplicatii etc. sunt proprietatea micapublicitate.ro, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor nr. 8/1996 cu modificarile ulterioare, precum si tuturor celorlalte legi aplicabile privind drepturile de proprietate intelectuala si industriala. Nu raspundem pentru anunturile publicate de utilizatori, care intra sub incidenta drepturilor de autor sau de proprietate intelectuala.

3

Descriere generala a serviciilor furnizate

Website-ul micapublicitate.ro este un website de anunturi online, unde se pot consulta si publica anunturi de vanzare, cumparare, inchiriere, angajare, ofertare de servicii, schimburi sau orice fel de anunturi care nu intra sub incidenta legii.

4

Publicarea anuntului

Pentru a putea publica un anunt este necesara completarea unui formular, disponibil pe website, care are urmatoarele rubrici:

 • datele reale de contact ale utilizatorului, telefon sau e-mail;
 • descrierea reala a produsului care face obiectul anuntului;
 • pretul produsului care face obiectul anuntului;
 • imagini reale ale produsului care face obiectul anuntului;
 • acordul

Pentru a putea face o postare trebuie sa completati toate casutele considerate obligatorii. Aceste informatii sunt necesare pentru identificarea dumneavoastra ca utilizator unic.

Utilizatorul isi asuma in intregime raspunderea pentru continutul anuntului si pentru veridicitatea informatiilor publicate in anunt si/sau comunicate furnizorului. Prin trimiterea anuntului spre publicare catre furnizor, utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu prevederile acestor Termeni si Conditii. In cazul in care anuntul conduce la fapte ilegitime sau se constata ca incalca prevederile acestui accept, utilizatorul este cel care suporta consecintele.

Anunturile platite sau promovate

Anunturile promovate sunt acele anunturi pentru care utilizatorii pot plati anumite taxe pentru a-si plasa mai bine postarile pentru produsele sau serviciile ofertate. Aceste anunturi se disting de celelalte anunturi fie prin zona in care sunt postate, fie prin modificarea marimii fonturilor, fie prin asigurarea unei postari in primele optiuni de cautare, sau o postare mai indelungata. Unele dintre aceste anunturi promovate pot avea atasate anumite etichete care sa le evidentieze sau sa anunte ca este vorba de o postare promovata.

Plata acestor taxe nu ii exclude pe utilizatori acestor anunturi de la respectarea Termenilor si Conditiilor generale la care se supun toti ceilalti utilizatori. Ei trebuie sa respecte in egala masura toate prevederile acestui acord si suporta si ei, la fel ca ceilalti, toate consecintele legilor care se aplica.

Daca plata este realizata prin sms, banii nu pot fi returnati, deci va rugam sa nu adaugati anunturi pentru produse, practici sau servicii interzise.

5

Drepturile si obligatiile furnizorului

Furnizorul are obligatia sa publice toate anunturile transmise de catre utilizatori prin intermediul contului sau, daca aceste anunturi sunt conforme cu prevederile si conditiile impuse prin prezentul document.

Furnizorul are obligatia sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate, legate de eventuale neconcordante intre datele furnizate in anunt de catre utilizator si datele publicate pe website de catre furnizor.

Furnizorul nu va fi responsabil pentru defectiunile tehnice sau de necontinuitatea in furnizarea serviciilor de internet ale utilizatorului, ce pot conduce la pierderea continutului destinat publicarii, la neafisarea anunturilor sau preluarea necorespunzatoare a acestora.

Furnizorul nu este responsabil de cauze care nu tin de competenta sau controlului sau si nici pentru pagubele directe si/sau indirecte pe care utilizatorul le-ar putea suferi din aceasta cauza.

Furnizorul nu poate fi tras la raspundere pentru actiunile utilizatorilor, in special pentru furnizarea de informatii false cu privire la datele produsului sau serviciului ce face obiectul anuntului, pentru calitatea sau pentru nelivrarea produsului publicat pe website.

Furnizorul are obligatia de a sterge sau modifica partial un anunt in cazul in care se constata ca acesta incalca Termenii si Conditiile acceptate, daca anuntul are un continut considerat jignitor sau calomnios, constituie concurenta neloiala, incalca drepturile de proprietatea intelectuala sau este contrar bunelor practici. Orice postare care actioneaza in detrimentul furnizorului, ori incalca in orice alt mod vreo prevedere legala va fi supusa acestei prevederi.

Furnizorul are dreptul de a sterge un anunt sau de a bloca conturile unui utilizator in cazul in care exista suspiciunea ca prin intermediul anuntului sau continutului publicat s-au adus sau se pot aduce prejudici securitatii sau activitatii altor utilizatori ai serviciului. In cazul in care un anunt poate afecta in mod negativ imaginea sau reputatia furnizorului sau ii sunt aduse vatamari de orice alta natura, furnizorul poate decide sa modifice, sa sterga sau sa elimine acel anunt.

Furnizorul nu este responasbil pentru postarile, continutul sau veridicitatea anunturilor publicate de un utilizator. Furnizorul nu este responsabil de calitatea, cantitatea, disponibilitatea sau orice alte aspecte ale produselor descrise in anunturi, care nu sunt conforme cu realitatea. Furnzorul nu are nicio obligatie de a face verificari in acest sens.

Furnizorul este proprietarul si responsabilul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala legate de structura, imaginile, aplicatiile folosite pe website-ul sau. Furnizorul nu este responsabil de anunturile si continutul publicate pe website de catre utilizatori, care, desi aparent respecta Termenii si Conditiile prevazute de drepturile de utilizare ale acestui website, pot produce prejudicii.

Atunci cand constata abateri sau incalcari ale legii, furnizorul are obligatia sa informeze cat mai rapid autoritatile publice competente despre activitatile cu aparenta nelegala constatate la un destinatar al serviciilor sale.

Conform Politiciii de utilizare cookie-uri, micapublicitate.ro va putea efectua sondaje si analize statistice, va putea prelua date privind preferintele utilizatorilor website-ului in vederea optimizarii si eficientizarii serviciilor si pentru oferirea unei experientei de navigare cat mai bune. Conform acestei politici, website-ul va putea folosi si gestiona informatiile colectate in vederea promovorii serviciilor sale de marketing.

6

Drepturile si obligatiile utilizatorilor

Utilizatorul are dreptul de a beneficia de serviciile contractate, oferite de furnizor, ca urmare a acceptari acestui acord. Servicii sunt garantate atata timp cat nu sunt constatate incalcari ale prevederilor Termenilor si Conditiilor acceptate.

Utilizatorul isi asuma in totalitate raspunderea pentru calitatea, veridicitatea si continutul anunturilor publicate pe website-ul micapublicitate.ro. Prin publicarea oricarui anunt utilizatorul declara ca acestea corespund cu starea reala si juridica a produsului ce face obiectul anuntului si ca nu incalca drepturile furnizorului si/sau ale unor terte persoane.

Prin publicarea anuntului, utilizatorul declara pe propria raspundere ca este titularul tuturor drepturilor de proprietate fizica si intelectuala, inclusiv al drepturilor de autor in privinta continutului publicat, al fotografiilor si ca este de acord ca acesta sa fie facute publice de catre website-ul furnizorului.

Prin completarea formularului si/sau prin transmiterea anuntului catre furnizor, utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu Termenii si Conditiile impuse.

In afara informatiilor legate de propriul anunt, fara a avea un acord din parte furnizorului in acest sens, utilizatorului ii este interzisa preluarea toatala sau partiala si republicarea oricarei informatii de pe website.

Utilizatorii nu pot avea mai multe conturi pe website. Website-ul micapublicitate.ro isi rezerva dreptul de a face verificari pentru identificarea eventualelor conturi multiple, utilizand adresele de e-mail, numerele de telefon si adresele IP introduse de utilizatori. In cazul in care sunt identificate mai multe conturi apartinand aceluiasi utilizator, furnizorul va avea dreptul de stergere a acestora, de stergere a anunturilor publicate de acestia si poate lua masuri de restrictionare a accesului la serviciile website-ului impotriva utilizatorilor, daca se constata ca acest fapt s-a produs cu intentie si buna stiinta.

Utilizatorilor le este interzis sa publice mai multe anunturi pentru acelasi produs, pentru a-i creste vizibilitatea. Micapublicitate.ro isi rezerva dreptul de a face verificari pentru identificarea anunturilor multiple privind acelasi produs, utilizand adresele de e-mail, numerele de telefon si adresele IP introduse de utilizatori.

Utilizatorilor le este interzisa publicarea unui anunt distinct privind acelasi produs pentru zone geografice diferite, orice produs este vizibil utilizatorilor din intreaga tara. Pentru promovarea oricarui produs trebuie aleasa zona considerata a fi cea mai potrivita si mai relevanta.

In cazul in care sunt identificate anunturi multiple privind acelasi produs sau serviciu, apartinand aceluiasi utilizator, micapublicitate.ro va avea dreptul de a sterge anunturile identice cu anuntul initial. Atunci cand se constata abateri repetate si intentionate, furnizorul poate lua masuri suplimentare impotriva utilizatorilor care utilizeaza astfel de practici, inclusiv prin restrictionarea accesului la serviciile website-ului.

7

Criteriile de verificare si de moderare a conturilor si anunturilor

Pentru a-si indeplini menirea si pentru a oferi garantia ca informatiile si anunturile postate pe website sunt corecte si vin in ajutorul tuturor vizitatorilor, micapublicitate.ro isi rezerva dreptul de a verifica si modifica toate acele postari care nu respecta conditiile minime de publicare. In acest sens verificarea si moderarea tuturor anunturilor publicate pe website de catre utilizatori nu se realizeaza automat, ci este realizata de operatorii / moderatorii furnizorului. Acestia au ca scop eliminarea acelor anunturi care sunt evident false, incomplete, incoerente, care nu respecta prevederile Termenilor si Conditiilor, care incalca drepturile celorlalti utilizatori si impiedica expunerea unui numar real de anunturi informative.

In scopul asigurarii si dezvoltarii unui climat cat mai bun pentru vanzare, cumparare sau inchiriere, micapublicitate.ro interzice urmatoarele:

Publicarea de anunturi:

 • publicarea unui anunt in alta limba decat limba romana sau publicarea unui anunt cu limbaj injurios, calomnios, indecent sau trivial;
 • publicarea mai multor anunturi pentru acelasi produs sau serviciu;
 • publicarea unui anunt pentru mai multe produse sau servicii. Va rugam sa publicati mai multe anunturi atunci cand oferiti mai multe produse sau servicii;
 • adaugarea unui anunt scris cu majuscule. Majusculele pot fi folosite doar pentru a va scrie numele, la inceputul unui titlu, al unei descrieri, al unei propozitii din descriere, pentru a preciza o marca de produs.
 • adaugarea de anunturi avand acelasi numar de telefon, dar publicate din conturi diferite;
 • publicarea aceluiasi anunt in mai multe judete. Orice articol publicat este vizibil in toata tara. Va rugam sa alegeti localitatea corect in momentul publicarii pentru a avea anuntul cat mai relevant;
 • publicarea unui anunt in mai multe categorii. Te rugam sa adaugi anuntul in categoria potrivita pentru ati mari sansele de vanzare;
 • publicarea de date cu caracter personal (CNP, serie si numar carte de identitate, cont bancar);
 • publicarea unui articol ca si anunt;
 • vor fi acceptate spre publicare doar produsele ale caror poze corespund tipului de produs si categoriei la carea fost incadrat. Nu adaugati imagini care nu corespund produsului oferit spre vanzare;
 • nu sunt admise spre publicare anunturi care contin poze preluate din alte surse, pozele care prezinta sigla altor website-uri, inscrisuri sau poze cu titlu de prezentare oferite de producatori sau alte agentii media cu privire la obiectul anuntului;
 • va rugam sa respectati in publicarea anunturilor drepturile de autor ale marcilor, pozelor si imaginilor folosite;
 • nu sunt acceptate anunturile care contin in descrieri link-uri catre alte website-uri sau care urmaresc redirectionarea traficului catre alte website-uri. Furnizorul isi rezerva dreptul de a sterge toate anunturile de acest tip;
 • nu pot fi publicate anunturi false, interpretabile sau care nu contin informatiile si detaliile minime necesare pentru identificarea produsului;
 • nu este permisa stergerea conturilor si redeschiderea altora sau multiplicarea conturilor pentru publicarea anunturilor respinse sau cu acelasi continut;
 • atunci cand prin editarea unui anunt se inlocuieste produsul, serviciul si astfel se incalca regulile website-ului, aceasta modificare va fi respinsa, iar anuntul va pastra continutul initial;
 • atunci cand utilizatorul dezactiveaza un anunt in scopul repostarii unui alt anunt pentru acelasi produs, anuntul nou nu va fi acceptat in website-ul nostru, deoarece utilizatorul poate activa anuntul pe care l-a dezactivat din Contul sau deja existent, de la anunturi dezactivate.
 • nu este permisa manipularea cuvintelor cheie din continutul anuntului, introducerea in titlul sau descrierea anuntului a unor cuvinte cheie care nu au legatura cu produsul sau serviciul oferit.
 • nu sunt permise mesajele electronice nesolicitate, denumite generic spam. Va fi dezactivat orice anunt care incurajeaza aceste mesaje sau ofera loc de munca pentru trimiterea lor.

Nu sunt acceptate spre a fi publicate urmatoatele tipuri de anunturi:

 • adaugarea unui anunt de promovare sau comercializare a unui produs sau serviciu ilegal;
 • excludem total donarea de organe umane, sange sau traficul de persoane;
 • vanzarea de arme si munitii letale/neletale, de autoaparare ce pot cauza ranirea, arme de asomare, arme de tranchilizare, arme cu bile, arme cu aer comprimat sau arme albe: baionete, sabii, pumnale, cutite, bate, boxuri, arcuri, arbalete, bastoane telescopice etc.;
 • vanzarea de materiale explozibile sau articole pirotehnice cum ar fi: artificii, petarde, fumigene etc.;
 • vanzarea de droguri, medicamente care se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala, produse medicale sau farmaceutice, afrodisiace, steroizi, produse ce pot pune in pericol sanatatea umana sau animala;
 • publicarea anunturilor cu caracter discriminatoriu in functie de rasa, nationalitate, etnie, religie, sex, orientare sexuala, varsta, boala, opinie sau care incita la violenta fizica sau psihica;
 • adaugarea unui anunt cu bunuri obtinute prin furt, jaf, inselatorie, supuse embargoului sau acte publice, documente de identitate false;
 • orice tip de activitate sau de oferta ascunsa care implica produse sau servicii sexuale cum ar fi: materiale pornografice, matrimoniale, masaj erotic, servicii de escorta, videochat, dansatoare, animatoare club;
 • vanzarea de tigari sau produse din tutun;
 • vanzarea de alcool sau bauturi alcoolice;
 • comercializarea de bunuri inexistente, bunuri ce se afla in afara tarii sau bunuri periculoase pentru sanatatea si viata umana;
 • oferirea de servicii de imprumut, camata, amanet, credite sau alte activitati similare;
 • publicarea unui anunt pentru jocuri de noroc, tichete de loterie, criptomonede (bitcoin, ethereum, litecoin etc.) sau tranzactii virtuale;
 • oferirea de servicii de ghicitoare, clarvazatoare, magie alba, tarot si alte activitati similare;
 • oferte de job-uri tip multi-level marketing, job-uri de tip lucru de acasa prin internet sau activitati care promit castiguri mari, in cazul unor plati efectuate in avans;
 • lucrari de diploma sau licenta sau ajutor in scrierea lor;
 • publicarea de anunturi cu scop umanitar, anunturi defaimatoare sau calomnioase la adresa unor persoane, a unor anunturi in care se denunta un furt sau gasirea unui obiect pierdut;
 • muzica, filme, software sau alte bunuri care incalca drepturile de autor si proprietate intelectuala;
 • comercializarea de animale pe cale de disparitie sau a cainilor din rasele Pit bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;
 • anunturi tip oferta de munca: actori in filme pentru adulti;
 • anunturi care contin ca date de contact numere de telefon cu suprataxa;
 • bunuri care se afla in afara tarii si nu pot fi controlate;
 • bunuri contrafacute sau replici ale unor produse originale.

Anunturile referitoare la comercializarea animalelor de companie trebuie sa respecte OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, Legea 60/2004 pentru Ratificarea Conventiei Europene pentru protectia animalelor de companie, Ordonanta de urgenta 55/2002 pentru regimul de detinere a cainilor periculosi sau agresivi, precum si orice restrictii impuse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor sau de autoritatile locale.

Atunci cand operatorii nostri constata nerespectarea oricareia dintre prevederile prezentului document de catre oricare dintre anunturile publicate pe website-ul micapublicitate.ro, in functie de situatia concreta a fiecarui caz, furnizorul va avea dreptul:

 • sa modifice partial anuntul, daca erorile nu sunt intentionate sau grave si daca acest lucru este acceptat de catre utilizator.
 • sa refuze anuntul, daca acesta este nepotrivit, vizeaza produse si servicii interzise si contine elemente care ii pot afecta pe ceilalti utilizatori ai website-ului.
 • sa notifice in scris motivul respingerii anuntului in vederea remedierii neconformitatii, utilizatorul avand astfel posibilitatea sa faca modificarile necesare si sa republice anuntul.

In cazul in care un utilizator publica in mod repetat un anunt, fara a remedia problemele semnalate, furnizorul isi rezerva dreptul de a bloca accesul utilizatorului la website si de a ingradi posibilitatea acestuia la noi postari de anunturi sau de administrarare a anunturilor deja existente in cont.

In situatia modificarii Termenilor si Conditiilor, modificarile intervenite nu se vor aplica acordurilor privind publicarea unor anunturi care au fost incheiate intre furnizor si utilizatori in Termenii si Conditiile anterioare.

Nu este perceputa nicio taxa utilizatorului pentru validarea contului, intregul serviciu fiind oferit gratuit de furnizor.

In cazul in care utilizatorul nu este de acord cu respectarea Termenilor si Conditiilor atunci cand intervin modificari ale acestora, contul utilizatorului va continua sa fie activ pe website, insa va avea functionalitate limitata. Functionalitatea limitata a unui cont presupune faptul ca utilizatorul nu mai poate publica anunturi noi, reactualiza, promova, prelungi sau reactiva alte anunturi pana cand nu vor fi acceptate noii Termeni si Conditii. Intr-un cont cu functionalitate limitata, utilizatorul va putea doar sa raspunda si trimita mesaje si sa isi dezactiveze sau stearga permanent anunturile sale.

Validarea unui cont se face o singura data pentru fiecare cont. Odata validat si confirmat de catre utilizator, contul va ramane asociat cu numarul de telefon folosit la verificarea lui. Daca utilizatorul doreste schimbarea numarului de telefon asociat contului, acesta va trebui sa ne contacteze.

Utilizatorul este rugat sa publice doar anunturi care se incadreaza in categoriile website-ului. In cazul in care va publica un anunt care face parte din activitatile interzise prezentate mai sus, furnizorul isi rezerva dreptul de a elimina anuntul, fara anuntarea in prealabil a utilizatorului. Prin publicarea de anunturi cu continut care se incadreaza in actiuni interzise, utilizatorul este de acord cu faptul ca este singurul responsabil pentru consecintele actiunilor produse si are obligatia de a despagubi micapublicitate.ro in cazul producerii vreunui prejudiciu, de asemenea prin publicarea anuntului isi asuma raspunderea civila si penala care decurge din incalcarea legilor in vigoare.

8

Drepturile de autor

Continutul paginilor website-ului micapublicitate.ro, prin continut intelegandu-se imagini, texte, design-ul grafic, codul sursa, continut audio-vizual, aplicatii, anuntul in forma publicata pe website pentru care se cedeaza dreptul de utilizare, neexclusiv, in favoarea furnizorului, cat si orice alte date si informatii care apartin website-ului si furnizorului sunt proprietatea intelectuala a acestuia. Toate aceste date sunt protejate conform Legii drepturilor de autor si legilor care privesc dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Informatiile publicate pe website-ul de anunturi nu pot fi publicate, transmise, copiate prin orice metoda, fara acordul scris al reprezentantului legal al furnizorului.

Orice utilizator prin publicarea unui anunt pe website-ul micapublicitate.ro garanteza ca detine toate drepturile de autor pentru imagini, text si continut si nu incalca dreptul de proprietate intelectuala a unei terte parti. Utilizatorul este singurul raspunzator pentru tot ceea ce posteaza si suporta consecintele publicarii unui anunt care aduce vatamari altor persoane.

Prin publicarea unui anunt pe website-ul micapublicitate.ro, utilizatorul accepta sa acorde furnizorului o licenta cu titlu gratuit, nelimitata in timp si irevocabila, prin care transmite catre reprezentantul legal al website-ului toate drepturile asupra materialului si continutului postat.

Incalcarea sau nerespectarea drepturi de autor si de proprietate intelectuala se pedepseste conform legiilor in vigoare.

9

Limitarea raspunderii

Website-ul micapublicitate.ro se straduieste sa ofere cele mai bune conditii si servicii pentru utilizatori sai si va incerca intotdeauna sa limiteze pe cat de mult posibil neajusurile pricinuite de surse proprii sau de surse independente de vointa si dorinta furnizorului si moderatorilor sai. Micapublicitate.ro va incerca pe cat de mult ii sta in putinta ca website-ul sau sa functioneze continuu si neintrerupt, cu cat mai putine erori, pe toata durata sa de utilizare. In ceea ce priveste materialele postate, moderatorii vor incerca sa nu lase nepedepsita niciuna dintre postarile care nu respecta Termenii si Conditiile de utilizare.

Utilizatorii nu trebuie sa uite, ca atunci cand nu respecta practicile si conditiile impuse de furnizor, ei sunt singuri care pot suporta consecintele aplicarii legilor si sunt direct raspunzatori pentru continutul si veridicitatea informatiilor furnizate.

Furnizorul si moderatorii nu sunt direct responsabili pentru disponibilitatea, cantitatea si calitatea produselor si serviciilor care fac obiectul anunturilor postate prin intermediul platformei. Furnizorul website-ului micapublicitate.ro si moderatorii sai nu vor fi raspunzatori pentru oricare dintre daunele directe, indirecte sau incidentale, nici de consecintele ce rezulta din lipsa de veridicitate a continutului, de erori, pierderi sau stricaciuni de orice fel aparute in urma folosirii oricarui continut publicat, transmis prin e-mail sau facut disponibil prin website.

Furnizorul website-ului sau moderatorii sai nu vor fi raspunzatori pentru activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de catre utilizatori, in special prin furnizarea de continut sau date eronate in privinta produsul sau serviciul ce face obiectul unui anunt sau pentru continutul conversatiilor desfasurate prin intermediul sistemului de mesagerie de pe website.

Pentru a crea un website credibil, cu autoritate, in care vizitatorii sa revina cu placere, fie pentru o achizitie, fie pentru postarea unui anunt de vanzare sau de inchirere sau pentru orice alt fel de serviciu serviciu, moderatorii website-ului micapubilicitate.ro vor cauta sa garanteze cele mai bune criterii de selectare a anuturilor, conform termenelor si conditiilor angajate. Cu noi vrem sa beneficiati de cele mai bune servicii de navigare si de o experienta cat mai pozitiva in folosirea website-ului.

Pentru a va ajuta in derularea in conditii cat mai sigure a tranzactiilor realizate prin intemediul website-ului, micapublicitate.ro reglementeaza urmatorii termeni:

Vanzator - Utilizator care pune spre vanzare, inchiriere un produs sau orice alt serviciu disponibil, prin intermediul functiei de adaugare anunt de pe website;

Cumparator - Utilizator care inchiriaza, cumpara produse sau beneficiaza de orice tip de serviciu disponibil pe website;

Curier- Persoana care, contra cost, realizeaza tranzactia dintre vanzator si cumparator.

Website-ul micapublicitate.ro nu este responsabil pentru neincheierea unei tranzactii de vanzare-cumparare. Orice neintelegeri care apar in momentul in care curierul se deplaseaza catre cumparator sa ridice coletul si pana la incheierea tranzactiei (cu sau fara succes) reprezinta responsabilitatea persoanelor direct implicate. De asemenea, micapublicitate.ro nu intermediaza transferul de bani intre vanzator si cumparator.

Raspunderea vanzatorului presupune:

 • sa ofere date de contact si adresa corecte pentru ca vanzatorul sa poata cumpara produsul sau curierul sa poata veni sa-l ridice;
 • sa anuleze comanda in cazul in care cumparatorul nu mai doreste produsul;
 • sa livreze produsul conform cu oferta, sa ambaleze produsul corespunzator si sa nu propuna spre transport produse interzise prin lege;
 • daca livreaza produsul prin intermedul unui curier sa foloseasca doar servicii verificate si garantate;
 • sa permita verificarea coletului la cumparator, inainte de plata contravalorii sale;
 • sa discute cu curierul despre plata ramburs, atunci cand coletul este acceptat de cumparator, respectiv modalitatea de returnare a coletului cand produsul este refuzat de catre cumparator.

Raspunderea cumparatorului presupune:

 • sa transmita date de contact si adresa corecte vanzatorului pentru ca acesta sa poata plasa comanda sau sa se poata face livrarea;
 • sa anunte cat mai repede vanzatorul daca nu mai doreste produsul;
 • sa verifice produsul inainte de plata pentru a se asigura ca a primit ceea ce a cumparat;
 • sa plateasca contravaloarea negociata sau sa plateasca curierului rambursul mentionat pe foaia de transport, daca accepta coletul;
 • sa refuze coletul daca produsul nu corespunde cu cel din anunt;
 • sa resigilize imediat pachetul si sa-l returneze curierului daca decide sa nu mai cumpere produsul dupa verificare.

Raspunderea curieruluipresupune:

 • sa se deplaseze la vanzator si sa preia coletul specificat in comanda plasata de acesta;
 • sa contacteze vanzatorul in cazul in care destinatarul nu raspunde sau are datele de livrare incorecte si sa stabileasca impreuna o modalitate de a lua legatura cu destinatarul si/sau pentru a primi acordul de a aduce produsul inapoi vanzatorului;
 • sa nu se mai deplaseze la adresa destintarului si sa returneze comanda catre cumparator daca este anuntat de oricare din ei ca tranzactia s-a anulat;
 • sa nu ridice produse neambalate, ambalate necorespunzator sau produse interzise prin lege;
 • sa permita cumparatorului sa verifice vizual produsul inainte de plata;
 • sa preia contravaloarea coletului de la cumparator si sa contacteze vanzatorul pentru a-i returna suma respectiva;
 • sa contacteze vanzatorul in situatia in care produsul este refuzat si sa stabileasca impreuna conditiile de returnare;
 • daca vanzatorul nu raspunde agentului de curier pentru returnarea banilor, sa incerce contactarea lui prin toate mijloacele disponibile si sa pastreze banii la departamentul financiar pana la revendicarea lor de catre expeditor;
 • sa livreze coletul in aceeasi stare in care l-a preluat de la vanzator, atat cand il aduce la cumparator, cat si daca il aduce inapoi la vanzator, in caz de retur.

In cazul in care o tranzactie esueaza din cauza oricaruia dintre aceste trei parti implicate, raspunderea nu apartine detinatorului si furnizorului micapublicitate.ro.

Pentru a sustine o politica de bune practici si pentru a preveni pagubirea altor utilizatori ai website-ului, utilizatorii au posibilitatea de a transmite furnizorului oricand plangeri sau sesizari cu privire la activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de unii utilizatori ai website-ului care privesc si au legatura cu serviciile furnizate de micapublicitate.ro.

Plangerile pot fi depuse prin intermediul formularului de contact aflat pe website-ul micapublicitate.ro. Plangerile sau sesizarile transmise furnizorului trebuie sa includa obligatoriu: datele de identificare a utilizatorului, numarul de identificare al anuntului ce face obiectul plangerii, daca reclamatia sau sesizarea priveste un anumit anunt, precum si orice alte date necesare furnizorului in vederea identificarii anuntului. Nu uitati ca trebuie sa oferiti si o descriere cat mai detaliata a motivului pentru care a fost inaintata plangerea sau sesizarea, astfel incat furnizorul sa poata evalua si el situatia sau pentru a o transmite mai departe organelor de drept competente.

Atunci cand considerati ca v-au fost aduse prejudicii in calitate de consumator, va puteti adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, ale carei date de contact le puteti accesa la urmatorul link-ul: http://www.anpc.gov.ro.

10

Modificarea prezentului document

Website-ul micapublicitate.ro, in calitate de furnizor, isi rezerva dreptul de a modifica oricand Termenii si Conditiile utilizarii serviciilor dumneavoastra in calitate de utilizator veti fi notificati de fiecare data cand apar aceste modificari. Nu uitati ca acordul pe care vi l-ati dat formei anterioare a regulamantului ramane valabil, conform legilor care se aplica in aceste cazuri. Daca nu doriti sa va reinnoiti acordul, cu modificarile propuse, singura optiune pe care o aveti este sa renuntati la cont si la datele inregistrate pe micapublicitate.ro.

11

Acordul cu privire la prelucrarea si colectarea datelor cu caracter personal

Website-ul micapublicitate.ro prelucreaza datele cu caracter personal ale utilizatorilor sai in conformitate cu Politica de confidentialitate – GDPR.

12

Legea aplicabila. Litigii

Toate drepturile si obligatiile mentionate in acesti Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care acestia le produc se supun legilor aplicabile pe teritoriul Romanei.

Orice litigiu care are ca obiect o disputa legata de Termenii si Conditiile expuse in acest document urmeaza a fi solutionat de instantele competente din Romania.

Pontru orice informatii, detalii si sesizari ne puteti contacta prin intermediul Formularului de Contact.